.
Slider3
Slider2
Slider1
Previous Next

visszer_31A verőerek elvékonyodása, a visszeresség igen elterjedt betegség, ami jórészt hajlam, örökletesség kérdése, de bizonyos élethelyzetek, mint pl. a terhesség is okozója lehet.

Ha valakinek a családjában már előfordult a visszeresség, érdemes idejekorán, már fiatalon megvizsgáltatnia magát. Összeállításunkban rövid - ismételt - áttekintést adunk a visszérről, mint verőérbetegségről és a betegséggel kapcsolatos megoldásokról.

Patikánk a visszeres problémák kezelésére az alábbi készítményeket ajánlja:
- Venoruton gél

92840904Azokban az esetekben, amelyekben a verőerek betegség – elsősorban az érelmeszesedés -, vagy sérülés miatt elvékonyodnak, faluk nem tud ellenállni a belső nyomásnak, az ér eltér eredeti alakjától és kitágul.

57443086A jó idő beköszöntével egyre többen érzik zavarónak a lábaikon kanyargó visszerek látványát. Tavasszal még sor kerülhet műtéti megoldásokra is, de a nyári kánikula előtt mindenképpen érdemes megismerni, hogy mi egyebet tehetünk a visszértágulatok kialakulása ellen.

ECA_021A visszeresség közel a felnőtt népesség felét, azaz szinte minden második embert érint. A visszér kialakulásáért elsősorban az öröklött hajlam a felelős, de a várandósság során is sokaknál jelentkezik ez a probléma. Hajlamosító tényező lehet a mozgásszegény életmód, túlsúly és a helytelen táplálkozás is.

78453942A visszér-betegség megoldása - a visszér-injekciózás, illetve a tüneteket enyhítő konzervatív kezelés, a rendszeres gumiharisnya-viselés lehetősége mellett - még ma is elsősorban műtéti. A beavatkozás során a tágult vénaszakaszokon kívül általában a fő felületes vénás törzset is eltávolítják.

Egészségvédelem blog

Patikánk elérhetősége

Látogatottság

Oldalletöltések száma: 1885299