.
Slider3
Slider2
Slider1
Previous Next

A vashiány betegség, amelyet nem könnyű felismerni. Tünetei, - mint például a fáradság, sápadtság, gyakori fejfájás - sokszor más rendellenességekre utalhatnak. A betegség összefügg a táplálkozással, kevés olyan ételt eszünk, amelyek a normál vas-szintet fenntarthatják a szervezetben.  

A betegség különösen a nőkre lehet veszélyes. Terhesség és a szoptatás idején gyakoribb lehet a vashiány, a magzat, majd a csecsemő növekedéséhez fontos a vas pótlása. Összeállításunk segít felismerni a betegséget, részletezi a legfontosabb tüneteket és külön szakcikkben ad tanácsot a vashiány megelőzését szolgáló étrendhez.

Patikánk a vas pótlására az alábbi készítményeket ajánlja:


Béres Egészségtár Vas Vital filmtabletta
JutaVit Vas-komplex forte
18 mg tabletta
Bioextra Ferrovit kapszula
Béres Egészségtár Vas Vital filmtabletta JutaVit Vas-komplex forte 18 mg tabletta Bioextra Ferrovit kapszula
Ferrocomp forte tabletta InnoPharm Vas+folsav+C-vitamin pezsgőtabletta Walmark Vas Plusz tabletta
Ferrocomp forte tabletta InnoPharm Vas+folsav+C-vitamin pezsgőtabletta Walmark Vas Plusz tabletta

Vashiany 2A vas felelős azért, hogy hemoglobin részét képezve megkösse az oxigént az emberi szervezetben, hogy az eljuthasson a sejtekhez, hacsak az életmódunkkal és a táplálkozásunkkal nem akadályozzuk, gátoljuk a természetes folyamatot. Napjainkban a vashiány egy ismert civilizációs probléma, amely a fejlett országok állampolgárainak közel kétharmadát sújtja. A mikroelem élettani hatásairól ismét Dr. Kovács Gergely Antalt ortopéd, sebész és sportorvos szakorvost kérdeztük, a Sportkórház korábbi sebész főorvosát, akivel korábban a magnézium szerepéről és fontosságáról már beszélgettünk.

ffiA vashiány sok embert érintő probléma, ennek ellenére gyakran nem derül rá fény, mivel igen változatos tüneteket produkál (már ha produkál). Éppen ezért összeszedtük, melyek azok a panaszok, melyek a leginkább jellemzik az állapotot. Így az állandó kimerültség, az erős menstruáció, a sápadtság, a heves szívdobogás...
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: EgészségKalauz

1296508001 baba 11A vashiány nem ritka probléma, a fejlett országokra jellemző, hogy az emberek 60-80 százalékát érinti élete során. az egyik leggyakoribb hiányállapot, elsősorban a nők körében. Mivel igen kellemetlen tüneteket okoz, így nem csoda, hogy az emberek igyekeznek minél hamarabb normalizálni az értékeiket. A vashiány bizonyos állapotokban gyakrabban fordul elő, így például terhesség és szoptatás idején.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: ötvenentúl.hu

terhesseg4A vashiány a leggyakoribb táplálkozási elégtelenség a világon, ami vérszegénységet hozhat létre férfiban, nőben és gyermekben egyaránt. vérzés (hemorrágia) vasvesztéshez vezethet, amit vaspótló szerekkel kell kezelni. Vashiányt okozhat a nem megfelelő étrend is. Ez a hiány nagy valószínűséggel fordulhat elő a terhesség alatt, mert az anya szervezetének a magzat növekedéséhez vasat kell felhasználnia.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: InforMed

Egészségvédelem blog

Patikánk elérhetősége

Látogatottság

Oldalletöltések száma: 1885216