.
Slider3
Slider2
Slider1
Previous Next

Labor szures 3A szűrővizsgálatok az esetleges rejtett betegségek fenállása valószínűségének felmérését szolgálják. Járványok által fenyegetett helyzetben megnő a szűrővizsgálatok elvégzésének fontossága, jelentősége. Az alábbi összeállítással szeretnénk segíteni az eligazodást a szűrővizsgálatok tekintetében. Foglalkozunk a COVID kapcsán aktuális szűrésekkel is.

covid1Életünket lassan egy éve a SARS-CoV-2 – közismertebb nevén a COVID-19 – vírus és mutánsai határozzák meg. Az elmúlt évben kifejlesztettek és ma már engedélyezve vannak olyan vakcinák, amelyekkel beolthatók vagyunk és amelyek védettséget biztosíthatnak a betegség ellen. Magyarországon a COVID-19 vírus ellen védő vakcinák nem kaphatóak gyógyszertári forgalomban, azok beadása népegészségügyi célból ingyenesen kérhető.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy Önöknek, a pácienseinknek, a felelős döntéshez autentikus forrásokból származó információkat ajánljunk.

Elsőként fogalmi kérdéseket tisztázunk. Miért van szükség a védőoltásra, hogy működik? Mi egy oltás „forgalomba hozatalának” feltétele, más szóval mikor ajánlható, felírható, beadható az oltás a pácienseknek Magyarországon? Ebben a kérdésben az uniós tagságnak milyen szerepe van? Vannak-e korhatárt illető, vagy más korlátozó tényezők az alkalmazás kapcsán?

covid5...a COVID-19 vírus elleni oltáshoz

- Koronavírus - kisokos - https://koronavirus-kisokos.eu/
- Gyógyszerésztörténet COVID-19 - http://www.gyogyszeresztortenet.hu/covid-19/
- Koronavírus vakcináció – szakirodalmi tallózó - https://www.facebook.com/groups/740482753554572
- Pirulakalauz - https://pirulakalauz.hu/
- @virológia Pécs – tudományos weboldal - https://www.facebook.com/virologiapecs

Az otthoni fertőtlenítéssel kapcsolatos fontos információk! Az interneten számos fertőtlenítéssel kapcsolatos tanácsot adnak barátok, ismerősök. Oda kell figyelni azonban arra, milyen fertőtlenítő szert hogyan lehet használni, milyen szereket NE HASZNÁLJON EGYÜTT.

otthoni fertotlenites

Április 27.-től a fővárosban már kötelező az arc eltakarása közösségi terekben, így patikánkban is!
A gyógyszertár munkatársai maszkban szolgálják ki Önt. Nálunk is kapható!
Miért fontos a maszk használata? Erre ad választ az alábbi tájékoztató.

 

Maszk

Egészségvédelem blog

Patikánk elérhetősége

Látogatottság

Oldalletöltések száma: 1885443